Otok Krk

Početna – Otok Krk

Otok Krk

otok-krk

Čar i ljepota netaknute prirode

Otok Krk, drugi po veličini najveći Jadranski otok povezan 1,5 km dugim Krčkim mostom, sa kojeg se za razliku od ostalih otoka može stići autocestom. Na otoku se takđer nalazi i zračna luka koja je povezana sezonskim letovima zapadne Europe i Skandinavije. Površina otoka iznosi 406 km 2, a broji 18 000 stanovnika. Otok sadrži 70 naselja, a među njima su i Sabljići.

Zračna luka Krk

18 000 stanovnika

krcki-most

Krčki most dug 1,5 km

Površina otoka 406 km2

sabljici-krk

Naselje

Sabljići

Sabljići su manje neseljeno mjesto sa par desetaka kuća na zapadnom dijelu otoka udaljeno 3,5 km od mora. Najbliže veće mjesto je Malinska dok je do otočnog središta, grada Krka, udaljeno 8 km do kojeg također vode manje staze za bicikliste i pješake.

Naselje Sabljić se nalazi u netaknutom rurarnom ambijentu koje je zbog svoje izvornosti proglašeno zaštićenom etnografskom zonom, okruženo maslenicima i zelenim livadama na nadmorskoj visini od 93 m s panoramskim pogledom na Kvarnerski zaljev.

Interijer za

NADNARAVAN UGOĐAJ

Grad Krk jedno je od najstarijih naselja u Republici Hrvatskoj. Njegove gradske zidine potiču ih prvog stoljeća prije Krista, prava su turistička atrakcija i danas se može prošetati zidinama koje su nadograđivane u više navrata sve do kraja 15. stoljeća. Vila Helena vas očekuje kako biste otkrili čar i ljepotu netaknute prirode.

malinska-krk
malinska-krk
malinska-krk
POŠALJITE UPIT

villas-krk-logo

KRK, Malinska, Sabljići

+385 91 111 222

info@villaskrk.hr

Copyright © 2018 Villas Krk